Vår historie

Vår historie

Korpset ble stiftet i 1909 som et bedriftskorps til Drammens Glassverk, men er i dag et meget aktivt og uavhengig amatørkorps lokalisert til bydelen Åskollen i Drammen.

Fra gammelt av het det seg at gode glassblåsere egnet seg som hornblåsere. Derfor hadde de fleste glassverk også sitt eget hornorkester. Deres arbeid besto i å blåse ut glassmassen til store sylindere. Dette krevde ekstra gode lunger og et sterkt munnparti. Disse egenskapene var sikkert en fordel. Det var nok tradisjonen ved andre glassverk som også ga støtet til dannelsen av korpset her. Av de 14 som var med fra starten var de fleste "hytte- arbeidere" dvs. at deres jobb var å "blåse glass". Det kunne være seg som "anfangere" eller "blåsere". Når en tenker på de lange og slitsomme arbeidsdagene med lite fritid, kan man tenke seg den iver og glød som måtte til for å få dette i gang. Det var bare noen få som hadde spilt noe instrument tidligere, så alt måtte læres på den lille fritiden de hadde.

Klikk på bildene/lenkene under og du få tilgang til korpsets historie gjennom tidene. Historien formidles i tekst, bilder, lydfiler og videoer og er i PDF format. 
Nyt historien!

Søk
Driftes av Styreportalen AS